OekraïNEE

OekraïNEE was een onafhankelijk burgerinitiatief dat zich -zonder enkele vorm van subsidie- uitsprak tegen het associatieverdrag tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne. Om de historie omtrent de campagne en het referendum zonder al te veel kosten te bewaren, is de website omgezet naar een simpel html template. De webpagina wordt niet meer geüpdatet.

Associatieverdrag slecht voor handel met Rusland

31 maart 2016

Handel-Rusland-sancties

Nederlandse exportbedrijven zijn verdeeld over het associatieverdrag met Oekraïne. De helft van de exporteurs handelt al in de regio en is tegen het associatieverdrag, zo blijkt uit een enquête onder 480 bedrijven door kredietverzekeraar Atradius in samenwerking met exporteursvereniging Fenedex en transporteursorganisatie EVO.

De exporteurs zijn bang dat hun relatie met Rusland onder het associatieverdrag zal lijden. Rusland is voor Nederland namelijk een veel belangrijker handelspartner dan Oekraïne. Ons land exporteerde vorig jaar voor €4,3 miljard naar Rusland, ondanks alle handelssancties over en weer. Richting Oekraïne gingen goederen ter waarde van slechts €650 miljoen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/dft/ondernemen/25508679/___Verdrag_slecht_voor_relatie_met_Russen___.html, http://www.nu.nl/economie/4239369/exporteurs-verdeeld-associatieverdrag-oekraine.html

Keer terug naar de homepagina.