OekraïNEE

OekraïNEE was een onafhankelijk burgerinitiatief dat zich -zonder enkele vorm van subsidie- uitsprak tegen het associatieverdrag tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne. Om de historie omtrent de campagne en het referendum zonder al te veel kosten te bewaren, is de website omgezet naar een simpel html template. De webpagina wordt niet meer geüpdatet.

Associatieverdrag vergroot handel met Oekraïne niet

27 november 2016

Rutte-associatieverdrag-leugenaar

De handel tussen de Europese Unie en Oekraïne stelt bijzonder weinig voor. Slechts 0,3 procent van de export van EU-landen gaat naar Oekraïne. Daarmee is het Oost-Europese land een bijna betekenisloze handelspartner van de EU. En zelfs wanneer Oekraïne lid zou worden van de Europese Unie zal de handel beperkt blijven, aldus hoogleraar Internationale Economie van de Rijksuniversiteit Groningen, Steven Brakman.

Handel met Oekraïne is slechts 0,1 procent

De handel tussen Nederland en Oekraïne is nóg kleiner. Voor Nederland gaat het slechts om 0,1 procent van de buitenlandse handel. En het associatieverdrag heeft geen enkele significante impact op onze handel met Oekraïne, aldus professor Julian Emami Namini van de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Waarom beweerde onze minister-president tijdens de referendum-campagne dan dat het associatieverdrag “slechts een handelsverdrag” zou zijn? En waarom horen we niets over de in het verdrag opgenomen militaire samenwerking? Worden we voorgelogen? En waarom negeert Rutte al meer dan 200 dagen de uitslag van het referendum? #NEEisNEE!

Bron: http://www.rtlz.nl/algemeen/economie/handel-met-oekraine-profiteert-nauwelijks-van-handelsverdrag, http://www.rtlz.nl/algemeen/economie/oekraine-piepkleine-handelspartner-voor-eu

Keer terug naar de homepagina.