OekraïNEE

OekraïNEE was een onafhankelijk burgerinitiatief dat zich -zonder enkele vorm van subsidie- uitsprak tegen het associatieverdrag tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne. Om de historie omtrent de campagne en het referendum zonder al te veel kosten te bewaren, is de website omgezet naar een simpel html template. De webpagina wordt niet meer geüpdatet.

Associatieverdrag zal corruptie alleen maar belonen

15 februari 2016

Corruptie-Porosjenko-Oekraine

Vandaag stapte de Oekraïense procureur-generaal Vitaly Kasko op omdat hij zat is van de corruptie in de rechterlijke macht van Oekraïne. Kasko is niet de eerste hooggeplaatste Oekraïense topfunctionaris die opstapt.

Eerder in februari van dit jaar nam ook de Minister van Economische Ontwikkeling en Handel, Aivaras Abromavicius, ontslag om dezelfde redenen. Abromavicius deelde dezelfde frustraties omtrent de corruptie en vriendjespolitiek in Oekraïne en werd in zijn bestrijding van corruptie bij Oekraïense overheden en staatsbedrijven naar eigen zeggen tegengewerkt door president Porosjenko.

Dat het associatieverdrag deze corruptie zal bestrijden is wensdenken. Het verdrag zal corruptie juist doen belonen waarmee het ook nog eens de EU wordt binnengehaald. Want waar de rechtvaardige functionarissen opstappen, blijven de corruptie vrolijk zitten. Oekraïne is het meest corrupte land in Europa. Wereldwijd zijn er maar 38 landen meer corrupt dan Oekraïne. Corruptie heeft het systeem in Oekraïne niet aangetast; corruptie ís het systeem in Oekraïne.

Flyer-OekraiNEE-Corruptie

Bron: http://www.dailymail.co.uk/wires/ap/article-3447974/Ukraine-deputy-prosecutor-resigns-saying-cases-blocked.html, http://www.novini.nl/oekraine-minister-van-economische-zaken-stapt-op-vanwege-corruptie/

Keer terug naar de homepagina.