OekraïNEE

OekraïNEE was een onafhankelijk burgerinitiatief dat zich -zonder enkele vorm van subsidie- uitsprak tegen het associatieverdrag tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne. Om de historie omtrent de campagne en het referendum zonder al te veel kosten te bewaren, is de website omgezet naar een simpel html template. De webpagina wordt niet meer geüpdatet.

De vijf grootste leugens over het associatieverdrag

6 maart 2016

Associatieverdrag-Oekraine

Er wordt van alles gelogen over het associatieverdrag waarover u op 6 april mag stemmen. Dat kan makkelijk, want het is een juridische en dus niet eenvoudig te doorgronden tekst. Het zou, volgens D66 dan ook geen goed idee zijn om er een referendum over te houden, want de mensen snappen er toch niets van. Maar als ‘de mensen’ er niets van snappen, dan zullen ‘de politici’ er ook wel niets van snappen, denk ik dan maar. Tweede Kamerleden zijn namelijk allang gewend om te tekenen bij het kruisje als het gaat om meer EU.

Ik heb de moeite genomen om me door die taaie tekst te worstelen om te kijken hoe de waarheid van de leugen kan worden gescheiden. (Hier de officiële tekst.)

Hieronder de vijf belangrijkste leugens over het associatieverdrag, en hoe die betrekkelijk eenvoudig ontmaskerd kunnen worden.

Lees verder…

Keer terug naar de homepagina.