OekraïNEE

OekraïNEE was een onafhankelijk burgerinitiatief dat zich -zonder enkele vorm van subsidie- uitsprak tegen het associatieverdrag tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne. Om de historie omtrent de campagne en het referendum zonder al te veel kosten te bewaren, is de website omgezet naar een simpel html template. De webpagina wordt niet meer geüpdatet.

Een JA-stem op 6 april is oorlog op bestelling

3 april 2016

Amerika-Oekraine

Amerika heeft vrijdag twaalf F-15-gevechtsvliegtuigen naar Nederland en 350 manschappen naar IJsland gestuurd. De inzet is onderdeel van Operation Atlantic Resolve om “verdere Russische agressie” te ontmoedigen. In februari stuurde de VS daarom ook al zes F-15’s naar Finland.

Amerika in Oost-Europa

Gisteren werd bekend dat Amerika ook nog eens duizenden gevechtsklare troepen naar Oost-Europa stuurt. En in maart vorig jaar bleek dat de VS al 75 miljoen euro aan militaire steun aan Oekraïne had gegeven. Zowel de Amerikaanse democraten als republikeinen zijn het met elkaar eens dat de VS dodelijke wapens moet leveren aan Oekraïne.

Klaar voor een totale oorlog

Onder leiding van Amerika vergroot ook de NAVO haar militaire aanwezigheid in het oosten van Europa. De NAVO laat weten op welke agressie dan ook direct met een krachtige reactie zal antwoorden. Tegelijkertijd roept president Porosjenko van Oekraïne klaar te zijn voor een totale oorlog met Rusland.

In Kiev ging een groot aantal Oekraïense burgers de straat op om te demonstreren tegen de zoveelste Amerikaanse inmenging, maar het protest werd door de media volledig genegeerd.

Bron: http://nos.nl/artikel/2096799-vs-stuurt-gevechtsvliegtuigen-voor-afschrikking-en-oefening.html, http://www.nu.nl/algemeen/4240751/twaalf-amerikaanse-straaljagers-europa-oefening.html

Keer terug naar de homepagina.