OekraïNEE

OekraïNEE was een onafhankelijk burgerinitiatief dat zich -zonder enkele vorm van subsidie- uitsprak tegen het associatieverdrag tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne. Om de historie omtrent de campagne en het referendum zonder al te veel kosten te bewaren, is de website omgezet naar een simpel html template. De webpagina wordt niet meer geüpdatet.

GeenPeil zoekt dringend miljardair (m/v)

12 februari 2016

Stem-6-april-NEE

Geachte miljardair,

Graag zou ik u wat willen vragen.

Stichting GeenPeil is een van de initiatiefnemers van het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne waar u vast wel van heeft gehoord (het ‘handelsverdrag’ dat een “continentale crisis” zou kunnen veroorzaken). Om campagne te kunnen voeren voor of tegen dit verdrag is er door de overheid subsidie beschikbaar gesteld.

Net als andere rechtspersonen en organisaties heeft de stichting GeenPeil subsidie aangevraagd, maar door de chaos bij de referendumcommissie – verantwoordelijk voor het verstrekken van de subsidies – en de zoveelste vertraging die dit proces met zich meebrengt heeft GeenPeil, net als GeenStijl, vanochtend via Facebook bekend gemaakt de subsidieaanvraag te annuleren. Hiermee volgen zij het voorbeeld van OekraïNEE dat eerder dit jaar hetzelfde besluit nam om met een (kleinschalige) tegencampagne te kunnen starten. Gedurende een subsidieaanvraag mag er namelijk niet worden gestart met campagneactiviteiten.

Intussen hebben de voorstanders, verenigd in de stichting Stem voor Nederland, al wel kunnen starten met campagneactiviteiten door een donatie van maar liefst 200.000 euro van de beruchte Amerikaanse miljardair George Soros. Het lijkt dus een oneerlijke strijd te worden ten nadele van de kiezer, die op deze manier slechts één kant van het verhaal te horen krijgt.

Daarom ben ik op zoek naar een miljardair (m/v) met een voorliefde voor eerlijkheid en democratie die de noodzaak van dit referendum inziet en een kleine donatie zou willen doen om de campagneactiviteiten van GeenPeil te ondersteunen.

Bent u of kent u deze miljardair? Klik dan op de volgende link: http://www.worldofcrowdfunding.com/geef-gul-voor-de-geenpeil-referendum-campagne

Hartelijk dank namens de Nederlandse bevolking.

Keer terug naar de homepagina.