OekraïNEE

OekraïNEE was een onafhankelijk burgerinitiatief dat zich -zonder enkele vorm van subsidie- uitsprak tegen het associatieverdrag tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne. Om de historie omtrent de campagne en het referendum zonder al te veel kosten te bewaren, is de website omgezet naar een simpel html template. De webpagina wordt niet meer geüpdatet.

Guilty by Association? No Way!

6 december 2016

oorlog-oekraine

Op woensdag 6 april 2016 heeft de Nederlandse bevolking haar stem laten horen. Meer dan 60% zei ondubbelzinnig en overduidelijk NEE tegen het aangaan van het associatieverdrag met Oekraïne. Wij wensen niet door middel van welk verdrag of op wat voor wijze dan ook gekoppeld te worden aan het politiek corrupte Oostblokrijk van Porosjenko.

Oorlog?

Onder aanvoering van de ‘chocoladekoning’ wordt in Oekraïne een bloedige, niet verklaarde oorlog gevoerd tegen de burgers; de mannen, vrouwen, kinderen en bejaarden van de Russisch sprekende gebieden die geen Anschluß wensen. Een niets en niemand ontziende en op leugens en misleiding gestoelde oorlog, waarbij mensenlevens als kaarsen worden gedoofd.

Wij – de Nederlandse bevolking – willen hierin absoluut geen partij zijn of worden, iets dat we ondertussen wel op niet-officiële wijze via dit verdrag worden gemaakt.

NEE!

Daarom zeggen wij NEE tegen het “intensiveren de praktische samenwerking op het vlak van conflictpreventie en crisisbeheer, in het bijzonder met het oog op versterkte deelname van Oekraïne aan civiele en militaire operaties inzake crisisbeheer onder leiding van de EU en aan oefeningen en opleidingen, ook die in het kader van het gemeenschappelijk veiligheids- en defensiebeleid (GVDB).”

Wij zeggen NEE tegen de “samenwerking die op dit gebied wordt gebaseerd op regelingen en afspraken tussen de EU en Oekraïne over raadpleging en samenwerking op het vlak van crisisbeheer.”

Wij zeggen NEE tegen “onderzoeken voor mogelijke samenwerking op militair of technologisch vlak. Oekraïne en het Europees Defensieagentschap (EDA) onderhouden nauwe contacten over de verbetering van de militaire capaciteit, ook op technologisch vlak.”

Keer terug naar de homepagina.