OekraïNEE

OekraïNEE was een onafhankelijk burgerinitiatief dat zich -zonder enkele vorm van subsidie- uitsprak tegen het associatieverdrag tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne. Om de historie omtrent de campagne en het referendum zonder al te veel kosten te bewaren, is de website omgezet naar een simpel html template. De webpagina wordt niet meer geüpdatet.

NAVO klaar voor oorlog in Oost-Europa

12 februari 2016

NAVO Rusland Oekraïne

De NAVO vergroot haar militaire aanwezigheid in het oosten van Europa. “Dit moet duidelijk maken dat een aanval tegen een bondgenoot een aanval op allen is’’, zo lichtte NAVO-chef Jens Stoltenberg de beslissing toe. Stoltenberg liet eveneens weten dat de NAVO op welke agressie dan ook direct met een krachtige reactie zal antwoorden.

Ook de Nederlandse media lijken ons inmiddels klaar te stomen voor een oorlog. Er verschijnen krantenkoppen als “De Russen komen” en leugens als “Russische expansie”. Het zwart-witte beeld wordt naar voren gebracht dat ook tijdens de Koude Oorlog werd gepropagandeerd: het Westen is altijd de goede en Rusland is altijd de slechte. En als je niet voor de ene bent, ben je direct tegen de andere.

Laten we niet vergeten dat er in het oosten van Oekraïne nog steeds een (burger)oorlog woedt en dat de nieuwe regering van Oekraïne als een van haar belangrijkste doelen heeft gesteld om de Krim weer onder controle van Oekraïne te voegen (nadat de bevolking van het schiereiland middels een referendum heeft gekozen voor een aansluiting bij Rusland omdat ze de revolutieregering in Kiev niet erkende). De spanningen zijn dus nog altijd erg hoog en slechts een kleine vonk lijkt genoeg om het vuur te laten branden. Bent u al klaar voor de oorlog?

Bron: http://www.nu.nl/buitenland/4212620/navo-vergroot-militaire-slagkracht-in-oost-europa.html

Keer terug naar de homepagina.