OekraïNEE

OekraïNEE was een onafhankelijk burgerinitiatief dat zich -zonder enkele vorm van subsidie- uitsprak tegen het associatieverdrag tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne. Om de historie omtrent de campagne en het referendum zonder al te veel kosten te bewaren, is de website omgezet naar een simpel html template. De webpagina wordt niet meer geüpdatet.

NEE, WIJ WENSEN GEEN OORLOG!

30 december 2016

Rusland Rutte Oekraïne

Amerikaanse tanks in Limburg om Poetin af te schrikken“, “Nederlandse militairen naar Russische grens” en “VS zetten 35 Russische diplomaten het land uit“. Drie recente krantenkoppen die een duidelijke spanning weergeven.

Een (militair) conflict was één van de redenen waarom Nederland NEE zei tegen het associatieverdrag. Wij willen geen verplichte militaire steun aan Oekraïne, geen Amerikaanse wapens in Nederland en geen Nederlandse soldaten aan de Russische grens. Wij -de Nederlandse bevolking- wensen op geen enkele wijze partij te worden in een conflict dat nu aan het ontstaan is. Iets dat we ondertussen wel worden gemaakt, dankzij minister-president Mark Rutte die ons NEE in de wind sloeg.

Dus mochten wij worden meegetrokken in een dergelijk conflict, dan houden wij Rutte hoofdverantwoordelijk namens artikel 100 van het Wetboek van Strafrecht, waarin staat dat iemand die opzettelijk enige handeling verricht waardoor het gevaar ontstaat dat Nederland in een oorlog wordt betrokken, een gevangenisstraf van ten hoogste tien jaren kan worden opgelegd.

Keer terug naar de homepagina.