OekraïNEE

OekraïNEE was een onafhankelijk burgerinitiatief dat zich -zonder enkele vorm van subsidie- uitsprak tegen het associatieverdrag tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne. Om de historie omtrent de campagne en het referendum zonder al te veel kosten te bewaren, is de website omgezet naar een simpel html template. De webpagina wordt niet meer geüpdatet.

Panama Papers: Porosjenko van Oekraïne BUSTED!

4 april 2016

Panama-papers-Porosjenko-Oekraine

President Petro Porosjenko van Oekraïne is betrokken bij grootschalige belastingontwijking, zo staat geschreven in de zogenaamde Panama Papers; een spectaculair onderzoek naar offshorebankieren, dat door meer dan honderd internationale media is gepubliceerd.

De Panama Papers omvatten 11,5 miljoen documenten, spreadsheets, e-mails en andere bestanden. Dat is ruim tien keer zo veel als de eerste lichting diplomatieke documenten die de Australiër Julian Assange verspreidde via WikiLeaks. De Panama Papers is daarmee het grootste lek ooit. Naast Porosjenko worden 139 andere politici genoemd uit meer dan 50 landen.

Eerder deed de Nederlandse onderzoeksjournalist Arno Wellens van 925.nl ook al onderzoek naar de belastingontwijking van Porosjenko. Wellens publiceerde zijn schokkende bevindingen online op de website van 925.nl.

Geen verder onderzoek naar Porosjenko

Het officiële anticorruptiebureau in Kiev liet al weten geen onderzoek naar Porosjenko te beginnen. Het bureau mag dat naar eigen zeggen niet, omdat Porosjenko staatshoofd is. Ook de procureur-generaal van Oekraïne sluit een onderzoek naar president Petro Porosjenko uit.

Lees verder…

Bron: http://www.volkskrant.nl/binnenland/panama-papers-onthullen-belastingontwijking-elite~a4275075/, http://www.volkskrant.nl/buitenland/blog-panama-papers-geen-oekraiens-onderzoek-naar-porosjenko~a4275337/?lastUpdate=1459769760000#live

Keer terug naar de homepagina.