OekraïNEE

OekraïNEE was een onafhankelijk burgerinitiatief dat zich -zonder enkele vorm van subsidie- uitsprak tegen het associatieverdrag tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne. Om de historie omtrent de campagne en het referendum zonder al te veel kosten te bewaren, is de website omgezet naar een simpel html template. De webpagina wordt niet meer geüpdatet.

Porosjenko minder populair dan voorganger

28 januari 2016

Petro-Porosjenko-Oekraine

De bevolking van Oekraïne heeft geen vertrouwen meer in hun regering. Maar liefst 79% van de Oekraïners zegt het geloof te hebben verloren. Het vertrouwen in de overheid is sinds 2007 niet meer zo laag geweest, zo blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse bureau Gallup.

Het gaat zelfs zo ver dat de huidige, door het Westen gesteunde president Petro Porosjenko beduidend minder wordt vertrouwd dan zijn voorganger Viktor Janoekovitsj die vorig jaar tijdens de demonstraties in Kiev werd verdreven.

Het onderzoek wijst uit dat het wantrouwen in Porosjenko zowel in het oosten als het westen van Oekraïne in zeer grote mate aanwezig is: Porosjenko blijkt niet populair in welke regio dan ook. Dit werd onlangs wederom bevestigd toen 93% de woorden van de president na een persconferentie niet geloofde.

Porosjenko-goedkeuring-Oekraine

Bronnen: http://www.gallup.com/poll/187931/ukrainians-disillusioned-leadership.aspx, http://www.rferl.org/fullinfographics/infographics/sliding-support-ukraine/27499595.html, http://fortruss.blogspot.co.uk/2016/01/93-of-ukrainians-dont-trust-poroshenko.html

Keer terug naar de homepagina.