OekraïNEE

OekraïNEE was een onafhankelijk burgerinitiatief dat zich -zonder enkele vorm van subsidie- uitsprak tegen het associatieverdrag tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne. Om de historie omtrent de campagne en het referendum zonder al te veel kosten te bewaren, is de website omgezet naar een simpel html template. De webpagina wordt niet meer geüpdatet.

Rutte gaat Oekraïneverdrag toch ondertekenen

9 november 2016

rutte-lacht-referendum-oekraine-weg

Premier Rutte gaat het in een referendum afgewezen samenwerkingsverdrag met Oekraïne toch gewoon tekenen, schrijft het NRC. Het kabinet heeft op de valreep steun bij de oppositie gevonden voor een manier om ratificatie mogelijk te maken.

Rutte en minister Koenders van Buitenlandse Zaken denken over genoeg draagvlak te beschikken om in Brussel te kunnen onderhandelen over het verdrag. Een aanvullende verklaring moet ervoor zorgen dat Nederland ondanks de uitslag van het referendum in april, het associatieverdrag toch tekent.

Premier Rutte geeft in Eerste Kamer toe dat beoogde verklaring bij Associatieverdrag inhoudelijk niets verandert. pic.twitter.com/OMNSlrWB7N

— Tineke Strik (@Tineke_Strik) 1 november 2016

Lees verder: http://uitgelicht.nu/democratie-wordt-schaamteloos-nek-omgedraaid-rutte-gaat-oekraineverdrag-toch-tekenen/

Keer terug naar de homepagina.