OekraïNEE

OekraïNEE was een onafhankelijk burgerinitiatief dat zich -zonder enkele vorm van subsidie- uitsprak tegen het associatieverdrag tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne. Om de historie omtrent de campagne en het referendum zonder al te veel kosten te bewaren, is de website omgezet naar een simpel html template. De webpagina wordt niet meer geüpdatet.

Slechts 56 Russen vochten sinds 2014 in Oekraïne

9 februari 2016

56-Russische-soldaten-in-Oekraine

Het hoofd van de veiligheidsdienst SBU in Oekraïne, Vasyl Serhiyovych Hrytsak, deed eind vorig jaar een zeer opmerkelijke uitspraak. Terwijl er volgens de media tienduizenden Russische soldaten in Oekraïne zouden zijn, zegt Hrytsak dat sinds de start van de militaire acties in 2014 slechts een deelname van 56 Russische soldaten burgers is gedocumenteerd.

Op de vraag van een journalist waarom dit zo weinig zijn, antwoord Hrytsak dat de Russische burgers vaak in de schaduw van ‘lokale milities’ zouden blijven staan. De uitspraak van het hoofd van de veiligheidsdienst van Oekraïne zet grote vraagtekens bij het verhaal van de ‘Russische expansiedrift’ dat door de Westerse media breed wordt uitgedragen.

Keer terug naar de homepagina.