OekraïNEE

OekraïNEE was een onafhankelijk burgerinitiatief dat zich -zonder enkele vorm van subsidie- uitsprak tegen het associatieverdrag tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne. Om de historie omtrent de campagne en het referendum zonder al te veel kosten te bewaren, is de website omgezet naar een simpel html template. De webpagina wordt niet meer geüpdatet.

Sluipschutters op Maidanplein was het werk van de CIA

28 januari 2016

CIA-Oekraine

De Amerikaanse filmregisseur Oliver Stone noemde in een statusupdate op Facebook de snipers op het Maidanplein in Kiev het werk van de CIA: “Veel getuigen denken dat de schutters die veertien politieagenten en 45 demonstranten doodden en 45 mensen verwondden door pro-Westerse facties zijn geïntroduceerd – met de vingerafdrukken van de CIA erop.”

Ook de Poolse presidentskandidaat Janusz Korwin-Mikke noemt de moordpartij een CIA operatie, maar tegelijkertijd ook een Poolse operatie, omdat de sluipschutters in Polen waren opgeleid. “We hebben te maken met Amerikaanse agressie in Oekraïne”, aldus Korwin-Mikke.

De wetenschappelijke studie (PDF) van de Canadese professor Ivan Katchanovski bevestigd dat de moordpartij een zogenaamde false flag operatie was die rationeel werd gepland en uitgevoerd met als doel de omverwerping van de regering en het plegen van een staatsgreep. In de westerse media kreeg Rusland de schuld van de moordpartij op het Maidanplein in Kiev.

Lees meer…

Keer terug naar de homepagina.