OekraïNEE

OekraïNEE was een onafhankelijk burgerinitiatief dat zich -zonder enkele vorm van subsidie- uitsprak tegen het associatieverdrag tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne. Om de historie omtrent de campagne en het referendum zonder al te veel kosten te bewaren, is de website omgezet naar een simpel html template. De webpagina wordt niet meer geüpdatet.

Stem vóór associatieverdrag is strafbaar?

31 januari 2016

Save-Donbass-People

Zoals u weet woedt in Oekraïne nog altijd een oorlog. Wat u waarschijnlijk niet weet is dat de bevolking in de regio Donbass, in het oosten van Oekraïne, wordt uitgemoord in opdracht van het regime in Kiev. De pro-Russische ‘rebellen’ of zelfs ‘terroristen’ zijn in werkelijkheid Oekraïense burgers; mannen, vrouwen en kinderen (meer op YouTube of Twitter via de hashtags #SaveDonbassPeople en #SaveDonbassChildren).

Een stem voor het associatieverdrag lijkt echter niet alleen steun aan de oorlogsmisdaden van president Petro Porosjenko. In artikel 100 van het Wetboek van Strafrecht staat namelijk, dat iemand die opzettelijk enige handeling verricht waardoor het gevaar ontstaat dat Nederland in een oorlog wordt betrokken een gevangenisstraf van ten hoogste tien jaren kan worden opgelegd. Een stem vóór het associatieverdrag lijkt dus ook nog eens strafbaar te zijn!

Save Donbass People from Ukrainian Army (18+)

Bron: http://www.wetboek-online.nl/wet/Sr/100.html

Keer terug naar de homepagina.