OekraïNEE

OekraïNEE was een onafhankelijk burgerinitiatief dat zich -zonder enkele vorm van subsidie- uitsprak tegen het associatieverdrag tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne. Om de historie omtrent de campagne en het referendum zonder al te veel kosten te bewaren, is de website omgezet naar een simpel html template. De webpagina wordt niet meer geüpdatet.

StemVoor-campagne is propagandazender, aldus Political Activist Group

5 april 2016

StemVoor-Oekraïne

De hackersbeweging Political Activist Group beschuldigt de StemVoor-campagne ervan een propagandazender te zijn en claimt daarom de website te hebben platgelegd. In een boodschap laat de groep het volgende weten: “Wij zijn tegen oorlog in Europa, tegen corruptie, tegen multinationals, tegen armoe, tegen propaganda en tegen terrorisme, maar voor vrede, gelijkheid, vrijheid, veiligheid en voor Europa.”

Propagandazender

De StemVoor-campagne is de officiële campagne vóór het associatieverdrag met Oekraïne en wordt geleid door Joshua Livestro en Michiel van Hulten (beide zijn overigens niet meer woonachtig in Nederland). De campagne wordt gefinancierd door de omstreden Amerikaanse miljardair George Soros, die grote financiële belangen heeft in Oekraïne.

Soros schonk de stichting van Livestro en Van Hulten 200.000 euro om zijn belangen in Oekraïens olie en gas veilig te stellen, zo blijkt uit onderzoek van onderzoeksjournalist Arno Wellens van 925.nl. Soros werd eerder schuldig bevonden aan handel met voorkennis en moest daarom een boete van 2,2 miljoen euro betalen.

Bron: http://www.telegraaf.nl/binnenland/25528239/__Hackers_leggen_stemvoor.nl_plat__.html

Keer terug naar de homepagina.