OekraïNEE

OekraïNEE was een onafhankelijk burgerinitiatief dat zich -zonder enkele vorm van subsidie- uitsprak tegen het associatieverdrag tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne. Om de historie omtrent de campagne en het referendum zonder al te veel kosten te bewaren, is de website omgezet naar een simpel html template. De webpagina wordt niet meer geüpdatet.

Tonen radarbeelden een ander toestel nabij MH17?

12 februari 2016

MH17-radarbeelden.jpg

Nederland heeft Oekraïne nooit om radarbeelden gevraagd omtrent de crash van de MH17. En als ze wel een verzoek hadden ingediend, dan hadden ze de beelden gewoon gekregen. Dat liet de voormalige Oekraïense staatssecretaris van Transport Vladimir Shulmeister onlangs weten.

Minister-president Rutte liet een heel ander verhaal horen. Hij beweerde namelijk dat Nederland er alles aan deed om de onderste steen boven te krijgen, maar in feite deed Nederland dus niets. Daarnaast was het verhaal in de media dat de radars van Oekraïne toevallig net uit stonden in verband met onderhoud of dat deze kapot waren. Maar hoe kan de toenmalige staatssecretaris uit Oekraïne dan zeggen dat ze de radarbeelden gewoon zouden hebben gegeven als daar om was gevraagd?

In tegenstelling tot Oekraïne heeft Rusland wél radarbeelden ter beschikking gesteld. In reactie op een brief van de nabestaanden aan president Poetin liet de Russische lichtvaartautoriteit volgens de NOS weten meteen na de tragedie in augustus 2014 “alle bestaande gegevens van de primaire radar waarop vlucht MH17 is te volgen”, ter beschikking te hebben gesteld aan de Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV). En wat blijkt nu? Op de beelden lijkt een tweede toestel nabij de MH17 te zien. En ook in het OVV-rapport uit oktober wordt tweemaal melding gemaakt van een ‘tweede primair object’. Wat is er echt gebeurd met vlucht MH17?

Lees verder…

MH17

Keer terug naar de homepagina.