OekraïNEE

OekraïNEE was een onafhankelijk burgerinitiatief dat zich -zonder enkele vorm van subsidie- uitsprak tegen het associatieverdrag tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne. Om de historie omtrent de campagne en het referendum zonder al te veel kosten te bewaren, is de website omgezet naar een simpel html template. De webpagina wordt niet meer geüpdatet.

VS stuurt drones en militaire voertuigen naar Oekraïne

7 februari 2016

Amerikaanse-militaire-steun-Oekraine

Oekraïne heeft voor zo’n 75 miljoen dollar aan militaire steun gekregen van Amerika. Het militaire materiaal bestaat uit 230 Humvees, drones, nachtkijkers en communicatie- en radioapparatuur. En hoewel het nu nog gaat om ‘niet-dodelijke’ wapens, zijn zowel de Amerikaanse democraten als republikeinen het met elkaar eens dat de VS dodelijke wapens moet leveren aan Oekraïne.

In een interview laat de Oekraïense president Porosjenko weten klaar te zijn voor een totale oorlog met Rusland. “Ons leger verkeert in een wezenlijk betere staat dan vijf maanden geleden en we hebben steun vanuit de hele wereld”, aldus Porosjenko.

In Kiev ging een groot aantal burgers de straat op om te demonstreren tegen de zoveelste Amerikaanse inmenging. Er werden anti-oorlog slogans geroepen. Het protest werd door de media volledig genegeerd.

Porosjenko-oorlog-Rusland

Flyer-OekraiNEE-Oorlog

Bron: http://www.volkskrant.nl/buitenland/vs-sturen-drones-en-voertuigen-naar-oekraine~a3896792/, http://www.autoblog.nl/nieuws/video-oekraine-krijgt-een-lading-humvees-uit-amerika-75805, http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2014/09/oekraine_krijgt_miljoenenhulp.html, https://www.nrc.nl/nieuws/2015/03/11/nieuwe-sancties-vs-tegen-separatisten-steun-voor-oekraiense-regering

Keer terug naar de homepagina.