OekraïNEE

OekraïNEE was een onafhankelijk burgerinitiatief dat zich -zonder enkele vorm van subsidie- uitsprak tegen het associatieverdrag tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne. Om de historie omtrent de campagne en het referendum zonder al te veel kosten te bewaren, is de website omgezet naar een simpel html template. De webpagina wordt niet meer geüpdatet.

Volkskrantredacteur Bert Lanting gaat over lijken MH17

9 februari 2016

Bert-Lanting-volkskrant

Volkskrantredacteur Bert Lanting durft in zijn artikel te beweren dat het associatieverdrag tussen Oekraïne en de Europese Unie niet om lidmaatschap draait. In het artikel dat op 6 februari 2016 paginagroot in de Volkskrant verscheen, doet de voormalig Ruslandcorrespondent opvallend luchtig over het associatieverdrag.

Ondanks dat Lanting zegt het hele verdrag te hebben gelezen, heeft de redacteur het voorwoord en artikel 1D klaarblijkelijk over het hoofd gezien. Ook de militaire samenwerking beschreven in artikel 10 en de gevolgen daarvan lijken niet tot de man door te dringen. Bovendien durft Lanting zonder enig bewijs in de laatste alinea van zijn stuk het volgende te beweren:

“Een stem tegen het associatieverdrag is een buiging voor het Kremlin en de pro-Russische rebellen. Of, om het heel cru te stellen: het is een stem voor de mensen die naar alle waarschijnlijkheid vlucht MH17 hebben neergehaald.”

De uitspraak is op zijn minst opmerkelijk te noemen, omdat de signalen steeds meer naar Oekraïne lijken te wijzen als dader van het neerhalen van het vliegtuig. Lanting doet zijn populistische mening onterecht overkomen als feit. Bovendien laat Lanting u geen andere keus: een stem voor het verdrag is de enige juiste keuze. Dit schiet in het verkeerde keelgat bij nabestaanden van slachtoffers van de MH17-ramp:

@volkskrant jammer dat jullie over de rug van mijn overleden broer propaganda maken voor een “handelsverdrag” #mh17 #geenpijl #referendum

— G Nelson (@GNellieNL) 6 februari 2016

Lees Meer…

Bron: http://www.volkskrant.nl/politiek/wat-staat-er-nou-echt-in-dat-associatieverdrag~a4239293/

Keer terug naar de homepagina.