OekraïNEE

OekraïNEE was een onafhankelijk burgerinitiatief dat zich -zonder enkele vorm van subsidie- uitsprak tegen het associatieverdrag tussen de Europese Unie (EU) en Oekraïne. Om de historie omtrent de campagne en het referendum zonder al te veel kosten te bewaren, is de website omgezet naar een simpel html template. De webpagina wordt niet meer geüpdatet.

Waarom wil Amerika oorlog in Europa?

29 januari 2016

waarom-amerika-oorlog-oekraine

Volgens Sergei Glaziev is Amerika uit op oorlog in Europa. De adviseur van Vladimir Poetin beschrijft in de onderstaande video de geopolitieke situatie in de wereld. Glaziev verbaast zich erover dat de Europese regeringsleiders zonder nadenken de instructies uit Washington opvolgen, zonder dat ze beseffen wat de impact daarvan is. Het volgen van de Amerikaanse koers is strijdig met het Europese belang en kan in potentie uitmonden tot een ernstig conflict dat de relatie tussen Rusland en Europa op het spel zet.

Volgens de adviseur van Poetin hebben de Amerikanen belang bij het destabiliseren van de Euraziatische regio en heeft Amerika ook een hand in het ontstaan van deze geopolitieke crisis.

Lees het transcript in het Nederlands…

Keer terug naar de homepagina.