Referendum Oekraïne gaat niet over handel

Referendum Oekraïne gaat niet over handel

Het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne gaat formeel niet over handel. Het handelsgedeelte van het associatieakkoord (DCFTA) is namelijk al lang in werking getreden. Dit staat ook in het persbericht van de Europese Unie: “The trade part of the EU-Ukraine Association Agreement becomes operational on 1 January 2016.” Bovendien heeft de Europese Commissie exclusieve bevoegdheid op de handel via artikel 133 in het Verdrag van Nice (PDF).

Waar stemmen we op 6 april dan wél over? We gaan puur naar de stembus over de delen van het verdrag die nog niet zijn toegepast, namelijk het politiek/militaire deel. Uw stem gaat dus over militaire samenwerking met president Porosjenko van Oekraïne; de man die zegt klaar te zijn voor een totale oorlog met Rusland en als een van zijn belangrijkste doelen heeft om de Krim koste wat kost terug te brengen onder controle van Oekraïne.

De VS heeft alvast 75 miljoen euro aan militaire steun gegeven en ook de NAVO is klaar voor oorlog in Oost-Europa. Een JA-stem is oorlog op bestelling.

Bron: http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2016/02/een_dolle_boel____met_frits_en_roel.html