VS stuurt drones en militaire voertuigen naar Oekraïne

VS stuurt drones en militaire voertuigen naar Oekraïne

Oekraïne heeft voor zo’n 75 miljoen dollar aan militaire steun gekregen van Amerika. Het militaire materiaal bestaat uit 230 Humvees, drones, nachtkijkers en communicatie- en radioapparatuur. En hoewel het nu nog gaat om ‘niet-dodelijke’ wapens, zijn zowel de Amerikaanse democraten als republikeinen het met elkaar eens dat de VS dodelijke wapens moet leveren aan Oekraïne.

In een interview laat de Oekraïense president Porosjenko weten klaar te zijn voor een totale oorlog met Rusland. “Ons leger verkeert in een wezenlijk betere staat dan vijf maanden geleden en we hebben steun vanuit de hele wereld”, aldus Porosjenko.

In Kiev ging een groot aantal burgers de straat op om te demonstreren tegen de zoveelste Amerikaanse inmenging. Er werden anti-oorlog slogans geroepen. Het protest werd door de media volledig genegeerd.

Porosjenko-oorlog-Rusland

Flyer-OekraiNEE-Oorlog

Bron: http://www.volkskrant.nl/buitenland/vs-sturen-drones-en-voertuigen-naar-oekraine~a3896792/, http://www.autoblog.nl/nieuws/video-oekraine-krijgt-een-lading-humvees-uit-amerika-75805, http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2014/09/oekraine_krijgt_miljoenenhulp.html, https://www.nrc.nl/nieuws/2015/03/11/nieuwe-sancties-vs-tegen-separatisten-steun-voor-oekraiense-regering